EMEKSİNEMASINIYAŞATALIM.ORG

Evet yine Emek Sineması. Bir kez daha, yeniden. Tam başka konuya geçeyim derken öyle şeyler oluyor, öylesine akıl almaz cehalet örnekleri sergileniyor ki, tekrar başa dönmek kaçınılmaz hale geliyor. Şimdi de Taksim meydanının ismini değiştirme girişimi var. Bu haberin yanına Kültür Bakanlığının "Emek sadece üst katlara taşınacak, ne var bunda" tarzı sürreal açıklamasını da ekleyin, ortaya çıkan resmin adını artık siz koyun.

http://www.emeksinemasiniyasatalim.org/ platformu konuyu ısrarla ve bilinçle takip ediyor. Yürekten destekliyorum. Onlara bir kez daha kulak verelim, çünkü Mayıs sonunda Emek Sinemasının boşaltılıp inşaata dönüşmesi planlanıyor. Platformun söylediği gibi "zamanımız çok az"

Emek Yaşamalı
Emek Film Merkezi Olmalı!
İmza sayısı 6300'ü geçti...


emeksinemasiniyasatalim.org” 10 Mart'ta kurulan Facebook grubu ve 31 Mart'ta kurulan sitemizin başka kurum ve sitelerle ilişkisi yoktur, sinemaseverlerin, festivalseverlerin, Türkiye'nin kültürel mirasına sahip çıkanların bağımsız, gönüllü çabasıdır.

Sitemizi email, facebook ve twitter ile ısrarla duyuralım, zamanımız çok az, Mayıs sonunda tüm blok boşaltılıyor. Emek'le ilgili gelişmelerden ve sayfa güncellemelerinden haberdar olmak için Facebook sayfamıza üye olabilirsiniz .

Film festivallerinin temel direği üniversitelilerin aynı yoğun ilgiyi sitemize de göstermesini bekliyoruz. Her imza çok önemli.

Emek sineması Cumhuriyetimizin kurulduğu yıllardan bugüne kadar gelen İstanbul'daki en geniş iç mekan.

Emek sineması 50 seneden fazla bir süredir devlete ait, yani kamu malı. Eminim pek çok sinemasever bunu bizim gibi son iki ayda öğrendi.

Emek sinemasının yıkılmasını öngören proje daha önce sayısız örneğini gördüğümüz, son zamanlarda TEKEL ile ülke olarak acısını derinden hissettiğimiz özelleştirmelerden birisidir.

Comments