LÜTFEN: EMEK SADECE BİR SİNEMA DEĞİL


Emek Sineması yıkılmasın diye uğraşırken birdenbire meseleyi alıp "zaten sinemanın koltukları rahat değildi" noktasına indirgeyen yorumlara bakılırsa, değersizliğin kendi başına bir değer haline geldiği gün gibi ortada. Bir kültür varlığı ortadan kaldırılmak isteniyor; anılarımız, hayallerimiz hatta ortak kültür değerlerimiz (artık ne kadarı kaldıysa!) yokoluyor; ama kimileri için şu anda bu konunun en can alıcı noktası, koltukların mesafesi... Onlar gündemi "melekler dişi mi erkek mi" noktasında tutmaya devam etsinler, Türkiye daha nelerini yitirir, ortak hafızası da kalmaz, kültür değerleri de.

Herşey bu kadar ucuz, bu kadar basit mi! Nelerin yok edildiğini, hangi değerlerin tarihe gömüldüğünü farketmek, algılamak için daha kaç Emek gibi kültür varlığının ortadan kalkması gerekir... Lütfen, http://www.iksv.org/ üzerinden (Film bölümüne girip) Emek Sinemasını yaşatma girişimine destek verelim.
Lütfen önce sinemayı bir kurtarın da daha sonra koltukları değişsin diye uğraşın. Yoksa, olmayan sinemanın oturma düzenine ancak sanal ortamda erişirsiniz.

Comments